Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Μωυσής: Όλοι θα πάρετε..

… Το προεκλογικό όραμα του Μωυσή για την οικονομία..

. Είμαστε μια χώρα, είμαστε ένας λαός με τεράστιες δυνατότητες. 

. Το δικό μου, σχέδιο, το δικό μου όραμα -έχω μιλήσει πολλές φορές γι’ αυτό- είναι ο πλούτος της Ελλάδας να μεγαλώνει. Και μερίδιο σε αυτόν τον πλούτο να μπορούν να έχουν όλοι. Και οι μισθοί και οι συντάξεις να αυξάνονται ανάλογα με τον εθνικό πλούτο. Και μάλιστα, ο κατώτατος μισθός να

αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο του ρυθμού αύξησης του Α.Ε.Π.  Αυτό είναι το δίκαιο, ώστε οι πρώτοι ωφελημένοι από την πολιτική μας να είναι οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας. Γιατί αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι ανάπτυξη. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μιζέρια. Και μόνο έτσι θα βγούμε από τη μιζέρια. Αυτή η μιζέρια δεν αλλάζει με επιδόματα της τελευταίας στιγμής. Δεν αλλάζει με επιδόματα που δίνονται λίγες μέρες μόνο πριν τις εκλογές. Η ψήφος -ειδικά η ψήφος των περήφανων συνταξιούχων- δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα αντίδωρα.

. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού θα υπάρξει φέτος ύφεση της τάξης του 10,5%, ενώ το 2021 η ανάπτυξη θα ανέλθει σε 4,8%. Το πρωτογενές έλλειμμα -φέτος 7,2%- θα μειωθεί σε 3,9%. Το χρέος θα βρεθεί στο 208,9% του ΑΕΠ, για να υποχωρήσει στο 199,6% του ΑΕΠ το 2021.

 . Η βιωσιμότητα του χρέους απαιτούσε ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% την περίοδο 2017-2022 – με δεδομένη ανάπτυξη 1,5%.  

.. Έχασε τα αβγά και τα καλάθια…   Όραμα ήταν και πάει..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου