Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ανατροπή στην Αμερική

... Το προβλημα της "Νεας ταξης"

..   Ο Γάλλος απόστρατος στρατηγός Ντομινίκ Ντελαβάρντ, πρώην αρχηγός της μυστικής υπηρεσίας στρατού, γαλλική αυθεντία της γεωπολιτικής, με διεθνή αναγνώριση, βαθύς γνώστης της Αμερικής, σε άρθρο του, μεταξύ άλλων παραθέτει αποσπάσματα λόγων του Τραμπ, που διακήρυσσαν την εκστρατεία του εναντίον  του εφιάλτη της παγκοσμιοποίησης. Σε ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, ο Τραμπ είπε:

.. «Όπως η αγαπημένη πατρίδα μου, όλα τα έθνη που εκπροσωπούνται σε αυτήν την αίθουσα έχουν μιαν ιστορία, μια πολιτιστική παράδοση και μια κληρονομιά, για την οποία περηφανεύονται, η οποία δικαιούται προστασίας και εορτασμού και η οποία μας δίνει μια δύναμη και ιδιαίτερες δυνατότητες. Ο ελεύθερος κόσμος οφείλει να εγκολπωθεί αυτά τα εθνικά του θεμέλια. Δεν πρέπει να κοιτάζει να τα ισοπεδώσει και να τα αλλάξει.» 

.. Και λίγο αργότερα πρόσθεσε: « Αν θέλετε  ελευθερία εστέ περήφανοι για την πατρίδα σας, αν θέλετε δημοκρατία αγκιστρωθείτε στην κυριαρχία σας, αν θέλετε την ειρήνη αγαπάτε το έθνος σας. Οι μυαλωμένοι αρχηγοί κράτους βάζουν πάντοτε πρώτο το συμφέρον της χώρας τους. Το μέλλον δεν ανήκει στους παγκοσμιοποιούς, το μέλλον ανήκει στους πατριώτες. Το μέλλον ανήκει στα ανεξάρτητα και κυρίαρχα έθνη που προστατεύουν τους πολίτες τους, σέβονται τους γείτονές τους και αποδέχονται τις διαφορές που καθιστούνκάθε χώρα ξεχωριστή και μοναδική.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου