Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Η Ελλάδας που τελεί υπό νεοφιλελεύθερη κατοχή

.. Η νέα τάξη πραγμάτων  χρειάζεται πιόνια και μαριονέτες

. Η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται. Αυτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό από το 2015 και όποιος δεν το κατάλαβε τότε το καταλαβαίνει τώρα. Δεν έκρυψε ποτέ ότι θα στηρίξει τις πολυεθνικές και τις μεγάλες επιχειρήσεις (θυμηθείτε τη στάση της στο Κοινοβούλιο στην ψήφιση του Ν 4530), δεν έκρυψε ποτέ ότι δεν θέλει αυτοαπασχολούμενους και

μικροεπιχειρηματίες στο εργασιακό κάδρο της χώρας, δεν έκρυψε ποτέ ότι δεν θέλει κοινωνικό κράτος, και γενικά  δεν έχει καμία σχέση με δημοκρατία..

… Οπότε:

. Ποιος εκπλήσσεται από τη διάθεση κρατικών οικονομικών ενισχύσεων στην Aegean ή σε άλλες πολύ μεγάλες επιχειρήσεις;

. Ποιος εκπλήσσεται που για έναν ολόκληρο χρόνο 60.000 οικογένειες ταξιτζήδων πήραν μόνο 800 ευρώ;

. Ποιος εκπλήσσεται που η κυβέρνηση έστρεψε τον κόσμο στο ηλεκτρονικό εμπόριο (προνόμιο των μεγάλων επιχειρήσεων);

. Ποίος εκπλήσσεται που η κυβέρνηση σταμάτησε κάθε είδους εμπορικής δραστηριότητας;  Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης γίνεται αυτό; Γιατί εκεί λειτουργούν όλα κανονικά την ημέρα και σταματούν όλα μόνο κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες; 

. Αν πιστεύετε ότι η κυβέρνηση το κάνει για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας… μην το πείτε πουθενά. Θα γελάνε και τα τηλέφωνα στην Πειραιώς.

. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει τη μοίρα του ο σύγχρονος άνθρωπος είναι η αντίδραση. Πρέπει να ξυπνήσει από τον λήθαργο και να βγει μπροστά. Να βγει στον δρόμο. Να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί, να αγωνιστεί, να παλέψει με νύχια και με δόντια μέχρι να νικήσει. Η αδράνεια η δική μας γίνεται όπλο τους. Ο καναπές είναι η δυστυχία μας και τα ΜΜΕ  η αποχαύνωσή μας. Έτσι ακριβώς μας θέλουν: δυστυχισμένους και αποχαυνωμένους.

. Ας μη πιστεύουν πάντως κάποιοι ότι επειδή κατάφεραν να ξεγελάσουν σε κάποια στιγμή τον  Ελληνικός λαό, σημαίνει ότι είναι και χαζός. Απλά σημαίνει ότι τους εμπιστεύτηκε πολύ περισσότερο από όσο αξίζουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου