Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Η Ελλάδα να εγκαταλείψει το Καστελόριζο.

..  Μας τα κρύβουν τα παιδιά των Οθωμανών … 

.. Ο Μάθιου Μπράιζα, έχει συνδέσει το όνομά του με το σαμποτάρισμα και την ακύρωση του ρωσικού αγωγού South Stream που θα άλλαζε την μοίρα της Ελλάδας, δίνοντάς της εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως ως τέλη διέλευσης, αλλά πάνω απ' όλα θα την μετέτρεπε ως μείζονα ενεργειακό κόμβο

στην Ευρώπη, αφού ο αγωγός θα κατέληξε στην Ιταλία και από εκεί θα διακλαδωνόταν στην Κεντρική Ευρώπη.

.. Ο Μ.Μπράιζα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ (πρόεδρος Ομπάμα) πέτυχε επί κυβέρνησης  Γ.Α. Παπανδρέου να ακυρώσει τον South Stream και εν συνεχεία επί κυβέρνησης  Α. Σαμαρά πέτυχε την συμμετοχή της Ελλάδας στον ΤΑP, τον αζερικού αγωγού, ο οποίος περνά από το ελληνικό έδαφος χωρίς οι Αζέροι, βάσει των όσων δέχθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά, να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ τέλη διέλευσης. 

.. Τώρα ο πλέον φιλότουρκος Αμερικανός πολιτικός (έχει νυμφευθεί Τουρκάλα) ετοιμάζει την συμμετοχή του σε πιθανή  κυβέρνηση Μπάιντεν και δηλώνει :

 .. «Νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά, γιατί ο Τ.Μπάιντεν είναι πολύ έμπειρος  πολιτικός  με στρατηγική νοοτροπία. Υπό τη νέα ηγεσία, η Ουάσινγκτον θα ακολουθήσει μια συνεκτική πολιτική σχετικά με την περιοχή του Νότιου Καυκάσου. Ο Μπάιντεν γνωρίζει πολύ καλά τη στρατηγική σημασία τόσο του Αζερμπαϊτζάν όσο και του Νότιου Καυκάσου».

. Και βέβαια δηλώνει ότι:  «Είναι φανταστικό που τα τουρκικά στρατεύματα θα βρίσκονται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.  Για τους δύο τελευταίους αιώνες, από την εποχή της  Οθωμανικής  Αυτοκρατορίας, η Τουρκία ήθελε να έχει τα στρατεύματά της  στον Νότιο Καύκασο.  Αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Τώρα ακόμα και οι Ρώσοι αναγκάστηκαν να το δεχθούν αυτό».

.. Τα ΜΜΕ δεν τα γνωρίζουν.. και φυσικά δεν λένε τίποτε..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου