Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλαδα

… Ξεκινά η αμερικανική «απόβαση»...

. Mε την άφιξη των πρώτων Αμερικανών στρατιωτών, πριν από λίγες μέρες και τον χθεσινό ελλιμενισμό του Endurance ξεκίνησε η αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη, που για τους επόμενους μήνες, μέχρι και τον Αύγουστο, θα αποτελέσει το επίκεντρο μιας έντονης στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή.

. Η...

συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί το απτό αποτέλεσμα των «άοκνων» προσπαθειών των τελευταίων κυβερνήσεων για την αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα. Η Αλεξανδρούπολη φαίνεται να αναδεικνύεται στη βασική πύλη μεταφοράς των διατλαντικών δυνάμεων που συμμετέχουν σε σειρά στρατιωτικών ασκήσεων στη συνορογραμμή της Ρωσίας.

. Τη συμμετοχή της Αλεξανδρούπολης στον ευρύτερο σχεδιασμό για την παράκαμψη της «ασταθούς» Τουρκίας, αποδυναμώνοντας συγκυριακά τη γεωστρατηγική εξάρτηση των ΗΠΑ από αυτήν, είχε επιβλέψει με δέουσα επιμέλεια την τελευταία τριετία ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή παραπάνω από τρεις φορές, συνοδευόμενος μάλιστα και από υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου