Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Κάποιοι-κάποιες, προκειμένου να ανέλθουν, ‘προσφέρονται’ σεξουαλικά;».

….  Επιλογές της κ. Μενδώνη.. ;

. «Ο κ. Λιγνάδης μια ημέρα μετά της προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή στις 21 Μαΐου του 2019, παρουσιάζεται  σε εκδήλωση ως ο νέος διευθυντής του Εθνικού και χαμογελώντας υπονοεί ότι αυτό θα συμβεί μόλις αλλάξει η πολιτική ηγεσία. Ένα μήνα μετά τις εκλογές η κ. Μενδώνη ανακοινώνει στη Βουλή την ανάκληση της προκήρυξης με αιτιολογία λόγους δημοσίου συμφέροντος!!! Όπου ως δημόσιο συμφέρον προφανώς εννοεί τις επιθυμίες του κ. Μητσοτάκη».

. «Οι  της κ. Μενδώνη ότι γνώρισε τον κ. Λιγνάδη τρεις ημέρες πριν αναλάβει τη θέση του διευθυντή δεν μπορούν πλέον να την διασώσουν. Οφείλει έστω και τώρα να σεβαστεί τους πολίτες και τον θώκο που τώρα κατέχει και να αποχωρήσει», καταλήγει η σκληρή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Έρις Κύργια: Η «αντικαταστάτρια» του Λιγνάδη.  Ως μεταβατική καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου ανέλαβε η Έρις Κύργια, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού έκανε γνωστό ότι η θέση θα αναδειχθεί από την ανοιχτή διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η θεατρολόγος  θα ασκεί τα καθήκοντα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και θα επιλεγεί ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου από την προκήρυξη και τη διαδικασία αξιολόγησης.

Τι έλεγε το 2017 για τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στις Η.Π.Α.

.. Θλιβερή οπερέτα χαρακτήριζε την υπόθεση καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση νεαρού ηθοποιού από τον Κέβιν Σπέισι ο Δημήτρης Λιγνάδης το 2017, διερωτώμενος γιατί ο νεαρός δεν αντέδρασε τότε που έγινε και περίμενε τόσα χρόνια να μιλήσει, εκφράζοντας παράλληλα υποψίες για τη μόδα των καταγγελιών.

«Όταν µε παρενοχλήσεις, θα βγω να το φωνάξω. Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα. Δεν θα το θυμηθώ χρόνια μετά -είτε πρόκειται για το αγόρι αυτό είτε για τις ηθοποιούς που παρενοχλήθηκαν από τον Γουάινστιν.  Είναι άθλια η σεξουαλική παρενόχληση, άρα οφείλεις να την καταγγείλεις την ίδια στιγμή, για να µη συμβεί σε άλλους…», έλεγε χαρακτηριστικά ο γνωστός σκηνοθέτης.

.. Είχε αναφερθεί και στην ελληνική πραγματικότητα λέγοντας αφοπλιστικά: «∆εν ξέρουμε πως πολλοί προσπαθούν µέσω της όποιας εξουσίας τους να “εκβιάσουν” σεξουαλικά υφιστάμενούς τους; Ή δεν ξέρουμε πως κάποιοι-κάποιες, προκειμένου να ανέλθουν, ‘προσφέρονται’ σεξουαλικά;».

<… Πηγή… Εδώ.p class="MsoNormal">

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου