Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Γερμανική διείσδυση στα σχολεία

….. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας..

. Να το μάθουν και τα Ελληνόπουλα…
… Διμερής συμφωνίας  για τη λειτουργία  Ιδρύματος  Νεολαίας
. Παρά τη σχετική παρέμβαση  που έκανε στη Βουλή ο Αριστομένης Συγγελάκης, επικεφαλής του Συμβουλίου Διεκδίκησης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση «ως απόδοση φόρου τιμής στα θύματα της ναζιστικής  θηριωδίας και στη θυσία του ελληνικού λαού για τη συντριβή του φασισμού» να θέσει

φραγμό στη γερμανική κρατική διείσδυση στα ελληνικά σχολεία και να προχωρήσει με αποφασιστικές ενέργειες στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

 … Φαίνεται πως το έγκλημα είναι… προμελετημένο.  Άλλωστε, η κυβέρνηση επιχείρησε να φέρει τη σχετική σύμβαση στη Βουλή από την πίσω πόρτα, καθώς δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός και συγκεκριμένα το άρθρο 112 του Συντάγματος που προβλέπει την κύρωση διεθνούς συμβάσεως με αυτοτελές νομοσχέδιο. Αντ’ αυτού, επιλέχθηκε η ενσωμάτωση της σύμβασης σε άλλο, άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επαγγελματική εκπαίδευση.

… Επιπροσθέτως, το επίμαχο νομοσχέδιο Κεραμέως, παρόλο που κύρωσε διεθνή σύμβαση, δεν υπογράφεται από τον συναρμόδιο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, δημιουργώντας πλήθος ερωτημάτων. Την ίδια ώρα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών μετέχει σε αυτή τη διαδικασία, αποδεικνύοντας εκ νέου πως απώτερος σκοπός της διμερούς συμφωνίας είναι η επικράτηση της γερμανικής  προπαγάνδας εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

… Για του λόγου το αληθές, το ψήφισμα της ελληνικής Βουλής της 17ης Απριλίου του 2019 για τη μεθοδική και αποφασιστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων πετάχτηκε τελικώς στον κάλαθο των αχρήστων, μια και η χώρα δεν επανήλθε μετά τη ρηματική διακοίνωση στο Βερολίνο.

… Τότε όμως, ενάμιση χρόνο πριν, ο ΣΥΡΙΖΑ διατεινόταν πως η απόφαση της Βουλής θα δρομολογούσε μια διεθνή συζήτηση και μια διεκδίκηση σε διακρατικό, διακοινοβουλευτικό και νομικό επίπεδο. Η δε Ν.Δ., από όταν ανέλαβε, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Πλέον, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η ικανότητα και αυτής της κυβέρνησης να διεκδικήσει το παραμικρό από το Βερολίνο αμφισβητείται. Σημειωτέον πως το αποκαλυπτικό πόρισμα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών έχει εκτιμήσει το οφειλόμενο ποσό στα 309.498.817.179 ευρώ.

… Γερμανο τσολιάδες  υπάρχουν?. Εντολοδόχοι των Γερμανών ίσως…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου