Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Τροπολογία εν κρυπτω.. Κεραμέως

…. Κεραμέως :… Καταδρομικού τύπου τροπολογία..

… Στο νομοσχέδιο της  κ. Κεραμέως  χθες 18/12/2020, κατατέθηκε αιφνιδιαστικά από την υπουργό Παιδείας, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τροπολογία με βάση την οποία παραχωρούνται επαγγελματικά δικαιώματα στα πτυχία των Κολλεγίων καθιστώντας τα ισοδύναμα με τα πτυχία των δημόσιων Ελληνικών πανεπιστημίων.

. Με την τροπολογία αυτή, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, οι πτυχιούχοι Κολλεγίων θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των πτυχιούχων των ελληνικών Πανεπιστημίων.

… Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται:

. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων, προκειμένου να ασκούν το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού.

. Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων για να ασκούν το επάγγελμα του Οικονομολόγου και του Λογιστή Φοροτεχνικού.

.. Τα δικαιώματα άσκησης των παραπάνω επαγγελμάτων θα είναι τα ίδια με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων.

… Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, επισημαίνει: «Με μια αιφνιδιαστική πρωτοβουλία το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε τροπολογία, με πρωτοβουλία της κυρίας Κεραμέως, για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων όσων σπούδασαν κάποια θέματα μηχανικών στην αλλοδαπή. Και βάζει μπροστά, ψευδόμενο, το κοινοτικό δίκαιο και τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τον φόβο για το τι σημαίνουν αυτές οι ρυθμίσεις τον αποδεικνύει η μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας: η τροπολογία κατατέθηκε τελευταία στιγμή, εν κρυπτώ...»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου